Sider

mandag 14. desember 2009

Slik kan du redusere plagene ved å gå med høyhælte sko1) Bruk gode sko til hverdags: Dropp høye hæler på kontoret i hele desember, slik at beina dine får hvile mest mulig. Siden det gjerne er ruskevær på vinteren, må du mest sannsynlig skifte sko når du kommer inn på festen. Sørg da for å velge behagelige sko som får deg helskinnet frem. Uteskoene trenger nødvendigvis ikke matche dresskoden inne! Høyt alkoholinntak kombinert med hålke og høye hæler er uansett ingen god kombinasjon.

2) Ta med et ekstra par: I tillegg til din snertne partyveske er det lurt å ta med en stor veske som du lar stå i garderoben. Her kan du ha et ekstra par sko, som du kan ta frem hvis stilettene er i ferd med å ødelegge kvelden din. Velger du et par ballerinas, eller et par med lave hæler, kommer du nok til å takke deg selv i etterkant.


3) Velg ekte skinn: Naturmaterialer tilpasser seg både lettere til foten din, og puster slik at du ikke blir klam og svett. De er kanskje litt dyrere, men er til gjengjeld gjerne av bedre kvalitet også.
4) Bruk gelesåler: I skobutikker kan du kjøpe geleputer og "geleplaster" som du fester på utsatte steder i skoen, for eksempel ved tåballene, hælen eller lilletåen. Geleputene du legger under foten vil også bidra til at vekten på tåballene ikke kjennes så ille ut. Sålen på pensko er gjerne svært tynn, og geleputene skaper en invendig ekstrasåle som gjør skoen mer behagelig.

5) Velg riktig festsko: Ikke alle høyhælte sko er like ille å gå på. En skoglad KK.no-leser ga oss tipset om at hvis hælpartiet i lesten er tilnærmet flatt, kan hælene gjerne være høye, uten at det blir vondt. Dette fordi kroppsvekten da blir båret av hælen i steden for tåballene.


6) Ta pauser: Sitter du lenge til bords? Hvorfor ikke benytte anledningen til å sparke av deg penskoene, og slappe litt av? Sprell med tærne, rull rundt med føttene, og få i gang blodsirkulasjonen. Sitter drømmemannen på den andre siden av bordet, kan du jo benytte anledningen til en aldri så liten benflørt også.


7) Ta et fotbad: Med mindre du stuper rett i seng etter festen, så ta deg et avslappende fotbad med beroliggende oljer, og sitt et kvarter og slapp av. Avslutt med en velgjørende fotkrem som du masserer godt inn. Bruk for eksempel en fotkrem som inneholder peppermynte. Denne urten er nemlig kjent for å skulle sette igang blodsirkulasjonen.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar