Sider

onsdag 16. desember 2009

Slik handler du på ebay


PayPal fungerer som en "mellomann" når du kjøper ting på eBay. I stedet for å gi bort visakortnummeret ditt til Gud og hvermann, gir du det heller én gang til PayPal, og når du ønsker å kjøpe ting, logger du inn på PayPal, godkjenner transaksjonen, så trekkes beløpet fra kredittkortet ditt og overføres til mottakerens kredittkort. Selgeren betaler en liten transaksjonsavgift, selvsagt.
Registrer deg på PayPal.com
Hvis du kun har tenkt til å kjøpe, kan du velge en personal-konto
Etter å ha registrert informasjonen og logget inn, kan du legge til et kredittkort
Når du har lagt inn kredittkortet, trekker PayPal $1 som du får tilbake senere.


Nå det viktige: På kredittkortutskriften du får fra banken (enten i nettbanken, på epost, i posten etc.) står det en firesifret kode. Denne koden må du legge inn i PayPal som bevis på at det er ditt kredittkort. Når du gjør det, får du dollaren din tilbake og kortet er autorisert. PS! Du kan legge inn flere kredittkort.


Nå er du klar til å handle på eBay. Gå og registrer deg.


Øverst til høyre finner du karakterboken. Når du gjør en handel, blir du i etterkant bedt om å gi pluss- eller minuspoeng, samt en kommentar. Klikk på tallet i parentesen for å se alle kommentarene vedkommende har fått. Har selgeren 100% positive erfaringer, må han anses som svært trygg å handle fra.


Du kan også sende selgeren et spørsmål; det være seg om varens stand (står som regel i beskrivelsen), om hvor mye porto han vil ha for å sende til Norge og hvor lang tid det sånn cirka vil ta. Mange auksjoner har for øvrig en portoberegner et stykke ned i objektbeskrivelsen.

Legg også merke til hva som står under "ships to" slik at du er sikker på at selgeren sender til Norge. Når du blar i eBays kategorisystem, kan du velge kun å se objektene som kan sendes til Norge. Dette gjør du i venstre marg:


Venstre marg kan brukes for å filtrere salgsobjekter.

Et ekstratriks dersom varen koster mer enn 200 kroner (men under 1000) er å spørre om han kan sette "gift" på pakka så du slipper å betale norsk moms, men det er selvsagt litt i gråsoneland med tanke på lovlighet.

Et siste tips - auksjoner med "buy it now"-ikon gjør at prisen som står der er den du betaler, uten at det blir noe budrunde.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar