Sider

torsdag 26. november 2009

Slik kan du trene selv om du har dårlig tid

Små ting gjør mer enn du tror, så kanskje er de verdt å integrere i hverdagen?


1. Vrikk løs



Dette gjør du mens du pusser tennene. Bøy deg i knærne og vipp hoftepartiet litt frem. Knip rumpeballene før du skyver deg tilbake på plass og du har akkurat gjort en liten brasiliansk dansebevegelse rumpa di vil takke deg for.



2. Rydd opp


Vasker du opp kan du forbrenne rundt 78 kalorier pr. halvtime. Ergo; de små tingene i huset, dersom du gjør dem ofte og regelmessig er også en måte å «være i aktivitet» på.

 3. Små ærender



Å være fysisk aktiv minst en time om dagen burde egentig alle få til uten problemer. Del opp timen i små 15 minutters turer så har du gjort det uten å merke det en gang. En tur til butikken, med hunden..




4. Hopp og sprett

Kroppen din produserer endorfiner når du gjør aerobe øvelser i 20 minutter og effekten av disse varer i flere timer. Dette er den samme følelsen du kan frembringe ved å spise fet eller søt mat.



5. Rett deg opp


Øv deg på å forbedre holdningen din når du går, sitter og står. Prøv for eksempel dette: Pust dypt noen ganger før du går ned i en knebøy så dyp at fingertuppene dine rører ved gulvet. La hodet henge mot brystet og gå opp igjen til knærne dine er så vidt bøyde. Pust, slapp av i overkroppen og fortsett helt opp, og deretter puster du inn igjen og stiller deg på tærne. Pust, slapp av i skuldrene og stå slik flere sekunder.




6. 100 kjappe



Enkle mageøvelser kan gjøres når som helst, og nesten hvor som helst. 100 stykker tar deg ikke mer enn noen minutter, avhengig av formen. Eks. kan du gjøre 20 liggende sit ups, 20 stående, 40 sykkelbevegelser og 20 slike: Sitt på gulvet med spredte rette ben og armene paralellt med bena. Bøy deg fremover, og opp igjen – 30 ganger.




7. Ta deg en mini-økt


Mini-treningsøkter kan gjøre mer enn du tror. Gå for en halvtimes økt når du egentlig ikke har tid til å trene og gå for ett sett med 8-12 repetisjoner i stedet for 2-3 sett med 8-16 repetisjoner.


 
8. Tell skritt


Invester i en skritteller og se til å å gå minst 10.000 skritt hver dag, noe som tilsvarer bortimot 5 kilometer.

 9. Sett deg på en usynlig stol


I stedet for å sette deg ned, sett deg inntil veggen som om du satt på en usynlig stol når du trenger en liten hvil. Hold posisjonen et minutt eller to og gjenta noen ganger i løpet av dagen. Dette strammer lårene.




10. Trekk inn magen



Når du er ute og går på tur, trekk inn magen (nedre og øvre del). Slik lar du de dypere magemusklene jobbe, der sit-upsene ikke «rekker til».



Kilde: www.kk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar