Sider

fredag 27. november 2009

Slik får du enda bedre selvtillit- Ikke sammenlign deg med andre. Du er unik og kan ikke bli en annen. Og uansett hvor perfekt naboen virker, så har vedkommende sitt og stri med uansett.- Gi deg selv ros når du gjør noe bra eller når du prøver noe nytt.- Vær positiv til deg selv. Da vil du også tro på det etter hvert. Se deg gjerne i speilet mens du forteller positive ting til deg selv. Synes du det er pinlig å prate til deg selv i speilet, har du lov til å tenke det i stedet.
- Ta sjanser, selv om du er nervøs på forhånd. Klarer du det tross nervøsiteten, vil selvtilliten stige mange hakk oppover.


- Ikke kritiser deg selv. Gjør du en feil kan du heller prøve å le av det eller lære hva du bør gjøre neste gang. Og husk at alle gjør feil en gang i blant.


- Trekk frem dine positive egenskaper og talenter. Gjør ting du er flink til og unngå ting du er dårlig på. Er du for eksempel lite flink til å synge, bør du ikke melde deg på Idol-audition.


- Skriv ned komplimenter du får. Ha gjerne en liten bok hvor du siterer hva folk har sagt. Noter også komplimenter du mottar på mail eller SMS.


- Sett oppnåelige mål.


- Husk at selv om du føler deg dårlig i noe, er det ikke sikkert andre gjør det.


- Gjør forandringer. Er det jobben din som gjør selvtilliten dårlig? Slutt så fort som mulig. Er det en venn som får selvtilliten til å synke? Bli kvitt denne vennen.


- Skriv en liste over ting du er flink til. Prøv å gjøre alle disse tingene minst en gang i måneden. Heng den gjerne opp, så du ser den før du drar hjemmefra hver morgen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar