Sider

onsdag 25. november 2009

Følg disse tipsene hvis du er trett

Alle opplever tretthet og utmattelse av og til. I de periodene er det ekstra viktig å ta vare på selv. Å være utbrent er nemlig en prosess som pågår i flere år. Men du kan selv gjøre noe for å forhindre at det går galt.


Trening i langsomt tempo:Fysisk aktivitet kan gi psyken en velfortjent pause fordi hjernen er opptatt av å styrke kroppen.


Gode matvaner:


Spis sunt og like viktig: Gi deg tid til å nyte måltidet. Maten skal ikke bare være brennstoff til å stresse videre. Og husk å få rikelig med væske.Tilstrekkelig med søvn:


Mange tror at 5-6 timers søvn pr. natt er nok selv om de i egentlig har behov for 7-8 timer. En time fra eller til betyr noe, for søvnmangel akkumuleres og forårsaker at man må tære på reservene hele tiden.

 Regelmessig avslapning:Kvaliteten av periodene med avslapning betyr også mye. Det er f.eks bedre å lese en bok er enn å snakke i telefonen.Samtale og samvær:


Det virker som de fleste kvinner, i motsetning til menn, instinktivt vet hvor viktig det er å få satt ord på følelser og dermed få lettet på det følelsesmessige trykket.Pauser i arbeidet:


Intensiv konsentrasjon innebærer at påvirkning fra omgivelsene stenges ute. Det krever mye energi. En monoton eller trist jobb kan også være trettende. Små pauser og en kort spasertur i lunsjpausen kan være med til å fylle opp energilageret igjen.


Lytt til egne behov:Gi deg selv lov til å gjøre de tingene du har lyst til. Det innebærer at du må prioritere og lære å si "nei takk".Jobb med deg selv:


Lytt til den indre stemmen, tren selvtilliten og tenk over hva du vil og hva du ikke vil med livet. Det finnes et hav av metoder, kurs, bøker og bånd som kan hjelpe deg på vei.Bekjemp stress:


Stress er en vanlig årsak til tretthet. Konstant stress gir spente muskler, men de kan løses opp med massasje eller avspenningsøvelser.


 
Kilde: www.iform.nu

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar