Sider

mandag 21. juni 2010

Her er noen tips for å holde hvite klær hviteFør den første vaskenSørg alltid for å forbehandle flekker på hvite klær så raskt som mulig. Du vil angripe flekken før du putter plagget i vaskemaskinen for å ha best mulig sjanse for å få den bort. Hvis du går i hvitt fra topp til tå, er det en lur ting å ha en flekkfjerner i veska. Med en gang du oppdager en flekk, går du til angrep.


Det er også bra å vaske hvite klær etter hver gang du har brukt dem, selv om de ser rene ut – stoffet har garantert tatt til seg fuktighet og andre kjemikalier fra kroppen, som må fjernes for å bevare skjønnheten ved plagget.I maskinen


Forsikre deg om at vannet ikke er hardt – det kan gi hvite plagg en grå tone. Du kan tilsette en halv kopp eddik i skyllevannet for å motvirke dette. Og du skal ikke gripe etter flaska med blekemiddel – istedenfor å lyse opp hvite plagg, vil de svekke stoffet i plagget og kan få det til å gulne. Isteden skal du bruke det varmeste vannet som plagget kan vaskes i, og et godt vaskemiddel.Etter vasken


Heng de hvite klærne ut til tørk i solen. Ikke bare vil det ha en mild blekende effekt, det vil også få klærne dine til å dufte godt etterpå. Og den neste gangen du går i en hvit topp på restaurant, kan du utøve litt forsiktighet: Ta en mørkere jakke utenpå, for å beskytte toppen mot flekker.
Ekstratips


Hold det hvite unna tørketrommelen. Varme fra tørketrommelen kan skade hvite plagg, samtidig som den fikserer flekker og gjør de vanskeligere å fjerne. Hvis du må bruke tørketrommelen, vask først på en lav temperatur for å unngå å gjøre fargen blass. Husk at det er fantastisk å tørke hvite klær ute i solen. Og vær obs på at å oppbevare dem i mørke rom kan få dem til å gulne.


Lys opp miljøet. Tradisjonelle vaskemidler, skyllemidler og flekkfjernere inneholder forurensende stoff som blir skylt ned i avløpet og ut i miljøet. Som et alternativ kan du vaske hvite plagg i giftfrie, øko-vennlige vaskemidler som er fri fra fosfater og allergi-fremkallende dufter.

Lag en blanding. Eddik, bakepulver eller en halv kopp hydrogen peroxid bidrar alle til å gjøre skittentøyet ditt hvitere. Bland dem sammen med det vanlige vaskemiddelet for å øke styrken, og for å få en blekende effekt. Eddik er også veldig bra for å få bort vond lukt på T-skjorter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar