Sider

tirsdag 22. juni 2010

Gjør føttene klare til sommeren


– Vi har en tendens til å glemme føttene når vi ikke har dem fremme i dagslys. Hard hud og negler får leve sitt eget liv, sier Trude Falch Irgens, fotterapeut ved 2care.Ta et deilig fotbadAlle fotbehandlinger starter med et fotbad for å myke opp den harde huden på føttene.

Sitt med beina i vann mellom 10-15 minutter, men ikke lenger, da blir den for bløt.

– Blir huden for bløt, går den i oppløsning og vil kunne øke produksjonen av hud for å beskytte seg, sier Falch Irgens.

Vannet skal være lunkent, rundt 37 grader. Bruk en mild og nøytral såpe, ikke grønnsåpe. Du kan også bruke et velduftende badesalt.Vekk med død hud


Etter å ha tørket av vannet, er det på tide å file vekk den harde huden med en fotfil. Pass på å gjøre dette med en gang etter badet, mens huden fortsatt er myk.


– Dra filen over huden i én bevegelse, ikke frem-og-tilbake. Det skaper friksjon og kan øke veksten av hud, forklarer Falch Irgens.


Det er ofte på hælen eller ytterkanten av stortåen at den harde huden finnes, og på disse områdene kan det være lurt å bruke en grov fotfil. Pass på slik at du ikke ta for hardt i, da blir huden sår.


Skrubb og massasje


Etter en omgang med filen, kan det vært lurt å fukte føttene igjen.


Massér dem deretter med en god fotskrubb. Dette fjerner restene av døde hudceller og får i gang blodsirkulasjonen.

Husk å tørke godt mellom tærne etterpå slik at du unngår å få fotsopp.Fram med saksa


Har du veldig harde negler, er det lurt å klippe neglene rett etter badet – da er de nemlig mykere enn ellers.

Det viktigste ved klippingen, er å klippe neglene rett over for å unngå inngrodde tånegler. Bruk en neglefil og fil kantene hvis du synes de blir for skarpe.


Har du høye neglebånd, kan du bruke en olje på dem og dytte dem forsiktig ned med en q-tips.


– Klipp aldri av neglebånd, det kan føre til sår og betennelse, sier Vibeke Hoff Nordbye, kommunikasjonssjef i Boots Norge As.Masser inn fuktighet


Etter en hard omgang med fil og skrubb, må du gi fukt til de nye hudcellene.


Bruk en krem etter din huds behov, men den kan gjerne være litt ekstra fet. Spesielt hvis du sliter med sprekker på hælen, er det lurt å få tak i en ekstra fet krem eller en fettkrem.


Massér kremen godt inn i foten, men unngå mellom tærne – der skal det ikke være noe fuktighet.


– Hvis du gjør dette på kvelden, kan du gjerne bruke en tynn bomullssokk over natten slik at fettet trekkes inn i huden. Hvis du gjentar dette over flere netter, vil det gi gode resultater, sier Falch Irgens.Klare for lakkering


Neglelakk pynter opp føttene, og spesielt i år hvor dette er et av vårens heteste tilbehør. Du kan enten bruke en leken knallfarge, eller en som er nøytral og ren.


Rens neglene for kremrester, og legg på en underlakk. Denne forhindrer at neglene blir misfarget av neglelakken.

Legg så et lag med neglelakk. La det tørke i ti minutter før du legger et nytt lag.Gjenta prosedyren


Ønsker du å ha flotte føtter hele sommeren, og gjerne om vinteren også, må denne prosedyren gjentas oftere enn én gang om våren.


– Nøkkelen til friske føtter er regelmessig fotpleie, ikke vent til problemene oppstår igjen. Daglig rengjøring og smøring anbefales, sier Hoff Nordbye. 

1 kommentar:

  1. Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no! :)

    Takk for et kjempegodt bidrag!

    SvarSlett