Sider

torsdag 29. april 2010

Slik griller du trygt



Slik kan du redusere dannelse av helseskadelige stoffer ved grilling:

- Sørg for rene lavasteiner i gassgrillen (sjekk bruksanvisningen eller kontakt produsenten av grillen for råd mht rengjøring).



- Ikke grill på flammene: Unngå å la flammer komme i direkte kontakt med maten. Grillingen bør først starte når kullet er glødende og grått på utsiden.


- Unngå at fett grillmaten drypper ned i grillen. Dette forårsaker røyk som tilfører maten PAH. Bruk stekebrett eller folie som hindrer fett å dryppe ned.


- Grill mindre fettrik mat.


- Grill ved lavere temperatur over lengre tid.


- Plasser maten lenger vekk fra grillkull-/grillelement.


- Vend maten flere ganger under steking/grilling.


- Grill større kjøttstykker slik at overflaten blir mindre i forhold til volum.


- Mariner kjøtt på forhånd eller forkok i mikrobølgeovn.


- Sørg for god lufttilførsel under grillingen.


- Unngå å bruke oppsamlet stekesjy til saus.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar