Slik kan du redusere dannelse av helseskadelige stoffer ved grilling:
- Sørg for rene lavasteiner i gassgrillen (sjekk bruksanvisningen eller kontakt produsenten av grillen for råd mht rengjøring).
- Ikke grill på flammene: Unngå å la flammer komme i direkte kontakt med maten. Grillingen bør først starte når kullet er glødende og grått på utsiden.
- Unngå at fett grillmaten drypper ned i grillen. Dette forårsaker røyk som tilfører maten PAH. Bruk stekebrett eller folie som hindrer fett å dryppe ned.
- Grill mindre fettrik mat.
- Grill ved lavere temperatur over lengre tid.
- Plasser maten lenger vekk fra grillkull-/grillelement.
- Vend maten flere ganger under steking/grilling.
- Grill større kjøttstykker slik at overflaten blir mindre i forhold til volum.
- Mariner kjøtt på forhånd eller forkok i mikrobølgeovn.
- Sørg for god lufttilførsel under grillingen.
- Unngå å bruke oppsamlet stekesjy til saus.
Kilde: http://www.matportalen.no/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar