Sider

tirsdag 5. januar 2010

Slik lader du opp energi til å komme deg gjennom mandagen
Bruk morgenstundenHvis du starter dagen med å stresse hit og dit, er sjansene store for at du sliter deg ut, i tillegg til at du ikke får gjort stort av det du faktisk er nødt til å gjøre. Få fokus med å ha en plan for dagen. Sett ringeklokka ti minutter tidligere enn vanlig, og start dagen med å skrive ned/prioritere dagens viktigste gjøremål. Hva må du gjøre, når må du gjøre dem, og hva kan du gjøre senere?


Fullfør en ting av gangen


Bestem deg for en ting du skal gjøre, og fullfør oppgaven. Strek ut det gjøremålet på lista, og revider den. For hver ting du fullfører og får krysset av på lista, føler du deg mer avslappet og at du har kontroll over ditt eget liv. Når hjernen din slipper å holde orden på alt du skal gjøre, slipper du også å bekymre deg unødig.


Gjør det du liker


Når du holder på med en aktivitet du virkelig liker, har tiden en tendens til å fly. Ta deg tid til å gjøre disse tingene som får deg til å føle deg bra. Bare det å diskutere eller tenke på interessen din kan få deg til å føle deg bra på et øyeblikk. Ta en liten pause i ny og ne, for å høre på musikk du liker, eller bla gjennom et blad eller en bok som får deg til å glemme stresset en liten stund.


Ta vare på vennskap


Vennskap trenger næring og påfyll for å ikke stagnere og vokse seg sterkt. Hvis dine en gang så sterke vennskap er i ferd med å skli ut i sanden, er det på tide å gjøre noe med det. Du må rett og slett tenke over hva du ønsker å gjøre med dine vennskap, dine jobbforbindelser og andre nære relasjoner. Se like stor verdi i å ta vare på disse som i å pusse tennene før du legger deg om kvelden. Det er ikke noen fare om du ikke tar kontakt hver dag, men om du går på månedsvis uten å gi livstegn, kan du fort ende opp ensom. Og det er i alle fall en energidreper!


Hold på energien hver dag


Ta i bruk disse triksene for å gjøre god energi til en vane:

•Assosier det å øke energien med et ”daglig rituale”. Gjenta for eksempel positive ting til deg selv like ofte som du pusser tennene.


•Planlegg energiskapende pauser regelmessig til faste tider. Det kan være så enkelt som å ringe noen og si at du er glad i dem til fast tid, eller å dra på den samme yogatimen etter jobb.


•Lag deg sju kjappe energiforslag for den kommende uken hver søndag. Kryss av for hver av dem når de er fullført. Husk; det som kan måles, blir gjort!
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar