Sider

fredag 20. november 2009

Lær barna å rydde

Gi barnet spesifikke instruksjoner – å bare si at de skal «rydde rommet» blir altfor vagt og en uoverkommelig oppfordring for små barn. Bryt oppgaven opp i mindre biter: «Plukk opp alle legoklossene og legg dem i kassen» eller «sett bøkene i bokhylla» er mer konkrete beskjeder. Så kan det heller få en ny oppgave når den første er utført.Ikke ha for høye forventninger om at oppgaven skal være utført perfekt innen en viss tid. Da kan barnet fort miste motivasjonen. Gi rom for små lekepauser, og fokuser på hyggen, eller at dere sammen skal finne på noe trivelig når husarbeidet er utført.


Pass på at det finnes oppbevaringsmuligheter og knagger i barnets øyehøyde. Heng kroker i gangen som barnet enkelt rekker opp til, da minsker risikoen for at han eller hun bare kaster jakka på gulvet.


Sett opp åpne hyller i barnerommet. Plasser dem lavt slik at barnet selv kan plukke ned lekene, da er det også lettere for dem å legge dem tilbake etterpå.


Barn som har fått være med på å bestemme hvordan rommet deres skal se ut, kjenner også mer ansvar for værelset. Gi barnet en viss sum penger som de kan bruke til en «make over» på sitt rom. Elsker barnet rommet sitt, er det enklere å få dem til å holde orden.


Etter husarbeidet kan dere kose dere sammen med film, spill eller en annen morsom aktivitet.Kilde: www.klikk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar