Sider

onsdag 11. november 2009

Dagsmeny, 1500 kcal, for kvinner som ønsker å slanke seg.






Husk at dersom du legger til noe som ikke står på menyen f.eks en liten sjokolade, så må du kutte ned på noe annet ellers vil du ikke gå ned i vekt. Dette er en diett som vil føre til en vektnedgang på ca 0,5 kg per uke, forutsatt at du beveger deg minimum 30 minutter per dag i snitt. Dersom du ønsker at vekttapet skal være noe større, må du kutte litt mer ned på mengden mat eller øke fysisk aktivitet til ca 60 minutter per dag.







Frokost


Alternativ 1:

1,5 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg (se påleggsalternativ*)


tomat, agurk, paprika, salatbalder i fri mengde etter ønske


1 glass skummet eller ekstra lett melk


1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske


kaffe/ te




Alternativ 2:

2 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg*


tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske


1 glass skummet eller ekstra lett melk


1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske


kaffe/ te



Alternativ 3:

Havregrøt kokt av 1 dl havregryn


1,5 dl vann og 1,5 dl skummet eller ekstra lettmelk


1 ss lettsyltetøy eller en liten håndfull rosiner


kaffe/ te


1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske


Alternativ 4:


40 gram usøtet kornblanding


2 dl melk (skummet, ekstra lettmelk, lettmelk, Cultura, Biola, yoghurt naturell eller lett yoghurt)


kaffe/ te


1 dl appelinjuice eller 1 frukt etter ønske




Alternativ 5:

1 skiver grovt brød og 1 knekkebrød med lett margarin og pålegg*


tomat, agurk, paprika, salatbalder i fri mengde etter ønske


1 glass skummet eller ekstra lett melk


kaffe/ te


1 dl appelsinjuice eller 1 frukt etter ønske




Alternativ 6:

1 skive grovt brød


omelett av to egg, 3 skiver skinke, 1/3 paprika, et par chamignonger og litt purre


tomat, agurk, paprika, salatblader etter fri mengde


1 glass skummet melk


kaffe/ te










*Pålegg (listen er ikke uttømmende, les varedeklarasjonen og finn dine favoritter):
Gjerne mager ost til hverdags: lett gulost, lett Jarlsberg, Sans 5 % fett, Synnøve Finden vellagret 10 % fett, alle smøreoster, lett nøkkelost, cottage cheese
Kjøttpålegg med maks 10% fett: Kokt skinke, hamburgerrygg, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg, skinkestek
Lett syltetøy (mer bær, mindre sukker)
All slags grønnsaker
Fiske pålegg og skaldyr: røkt eller gravet laks eller makrell, makrell i tomat, havbris med laks eller tunfisk, sild, sardiner, reker, krabbe, crabstics (hvis majones ett tynt lag lettmajones)
Majonessalater med maks 10 % fett
Egg


NB: Husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen pålegg.





Lunsj



Alternativ 1:

Så mye salat, tomat, agurk, paprika, purre og gulrot i strimler som du ønsker


Tre skiver lett gul ost i skiver


Fire skiver kokt skinke i strimler


Dressing 1 ts olje + litt god balsamiko edikk


1 skive grovt brød eller 1/2 grovt rundstykke


Vann


Kaffe/te



Alternativ 2:

Så mye salat, tomat, agurk, salat, purre og gulrot i strimler som du ønsker.


100 g rensede reker/ 1/2 boks tunfisk i vann/ 100 g ren skinke/ 100 g kylling/ 100 g cottage cheese/ 120 g bønner eller kikerter


Dressing av yoghurt eller kesam


1 skive grovt brød eller ett grovt rundstykk


Vann


Kaffe/te



Alternativ 3:


1 skive grovt brød


omelett av to egg, 1/3 paprika, 3 skiver kokt skinke, et par sjampignoner og litt purre


tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske


1 glass skummet melk


kaffe/te



Alternativ 4:


1,5 skiver grovt brød med skrapet lag lettmargarin og pålegg (se påleggsalternativ*)


tomat, agurk, paprika, salatblader, gulrotstaver i fri mengde etter ønske


1 glass skummet eller ekstra lett melk


kaffe/te


1 frukt etter ønske



Alternativ 5:

En tallerken suppe med grønnsaker og fisk eller kylling


En tykk grov brødskive eller et grovt rundstykke



Alternativ 6:


2 grove knekkebrød med lettmargarin og pålegg (se påleggsalternativ*)


tomat, agurk, paprika og saltblader i fri mengde etter ønske


1 glass skummet eller ekstra lett melk


1 frukt etter ønske


kaffe/te





Mellommåltider:

To grønnsaker


En liten håndfull nøtter og tørket frukt


Et grovt knekkebrød med pålegg


En lettyoghurt


1 frukt


100 g cottage cheese med 2 ts lett syltetøy




Middag:


Følg tallerkenmodellen: Fyll minimum 1/3, helst 1/2 tallerkenen med grønnsaker, 1/3 med ris, pasta eller potet og 1/3 med kjøtt fisk eller fugl


Mer konkret kan du spise:
Rå, lettkokte eller wokede grønnsaker i fri mengde
2 middels store poteter eller 50 g (ukokt) pasta eller ris
1 porsjon fisk, fugl eller magert kjøtt (150 gram dekker ca ¼ av middagstallerken)

NB! 1 liten spisesje fett per person til tillagning
5 ss hvit/brun saus lagd med jevning eller fra pakke (maks 1g fett per 100g ferdig tilberedt saus), 150 g tomatsauas





Aftens/ dessert


- To knekkebrød med magert pålegg + te


- 1 yoghurt naturell eller en lett yoghurt med 2 ss kornblading med litt rosiner


- 1 smoothie
 - Fruktsalat med vaniljekesam


- 1 appelsin i biter, 1 yoghurt naturell, 1 ts honning, 5 hakkede nøtter


- 1 brødskive med pålegg


- 1 håndfull nøtter og tørket frukt


- 1 kopp kakao


- 2 skåler med grønnsakssuppe


- 1 varmt ostesmørbrød + te


- Grønnsaker og dipp laget med kesam eller yoghurt naturell








Kilde: www.melk.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar