Sider

onsdag 21. oktober 2009

Slik kan du spare på strømmen til mobilen:

Du har sannsynligvis opplevd å gå tom for strøm på mobilen når det passer ekstremt dårlig, og laderen ligger selvfølgelig hjemme. Med noen få enkle grep kan du imidlertid tyne ut det lille ekstra så det kanskje holder til du får ladet den opp igjen. Noen av tipsene har du kanskje hørt før, men etter hvert som mobiltelefonene blir mer avanserte, blir det også mer å tenke på hva gjelder strømsparing.


Her får du Mobilen.nos tips til å tyne mest ut av mobilbatteriet når skjermen er i ferd med å gå i svart.1. Skru av Bluetooth


Mange av oss velger kun å skru PÅ Bluetooth ved behov, mens andre har denne funksjonen slått på hele tiden. Bluetooth tapper imidlertid en betydelig del av strømmen i mobilbatteriet. Når batteriindikatoren synker, bør du uansett sørge for at Bluetooth er skrudd AV. Dette gjør du som regel via ”Innstillinger” eller ”Verktøy” i din mobils operativsystem.

 2. Skru av 3G


De fleste mobiler som koster over 2 000 kroner i butikken har som regel 3G. Som kjent tapper 3G mer batteri enn bare å ha GSM aktivert. Bytt derfor til kun GSM under ”Innstillinger” -> ”Nettverk” (eller lignende).

 3. Demp bakgrunnsbelysning


På noen mobiltelefoner har du en såkalt strømsparemodus som blant annet demper bakgrunnsbelysning. Dette kan du imidlertid også gjøre manuelt via telefoninnstillinger under ”Display” eller ”Skjerm”. Skru ned lysstyrkenivået så lavt som mulig.

 4. Lysvarsling


Når du får en ny melding, eller noen ringer deg, tennes displayet på din mobil. Det tapper litt strøm. På noen mobiler kan du skru av lysvarsling – noe som også gjelder dersom du for eksempel har aktivert en alarm. Dette gjør du som regel via ”Innstillinger” -> ”Skjerm” (eller lignende).

 5. Hold varmen


Batteriet tappes kjappere dersom mobilen blir utsatt for lave temperaturer. Særlig på vinterstid kan det ha stor betydning å bære mobilen i en varm innerlomme på jakka – gjerne i en mobilveske som bidrar til å holde varmen, hvis du synes det er kult.


6. Skru av vibrasjon


Vibrering tapper også en del energi fra mobilbatteriet. Dette har mange aktivert både for innkommende meldinger og samtaler. Skru av vibrering via ”Innstillinger” -> ”Profiler” (eller lignende).

 7. Ikke sjekk mobilen hele tiden


I det du skrur av tastelåsen på mobilen for å sjekke hva klokka er – eller om du har fått ny melding – tennes skjermen. Det tapper også litt batteri, og hvis du gjør dette ofte kan det gå merkbart utover den gjenværende strømmen i batteriet. Et hett tips er altså å la mobilen være til du vet du skal bruke den, dersom du vil spare strøm.

 8. E-post


Stadig flere tar i bruk e-post på mobilen, og med såkalt Push-data aktivert risikerer du at mobilen er konstant koblet til internett – eller at den kobler seg opp hver gang du får ny e-post. Det er lite gunstig dersom du har minimalt med batteri igjen, så bruker du e-post på mobilen bør du sette et intervall, eller skru av nedlastning av e-post midlertidig. Dette gjør du under innstillinger for e-post.

 9. Skru av Facebook og MSN


På de nyere, mest avanserte mobiltelefonene, dreier det seg mye om applikasjoner. Enkelte av disse surrer og går i bakgrunnen dersom de er aktivert, og det er kapasitetskrevende for mobilbatteriet. Deaktiver Facebook-app, MSN og andre tilsvarende applikasjoner om du vil spare på strømmen.

 10. Nødlader / ekstra lader


For å ha nytte av tipsene over, antar vi at du har glemt å lade mobilen din, og har heller ingen ekstra lader i lomma/veska. Det kan imidlertid være lurt å ha med seg en lader dersom du til vanlig drasser rundt på en veske, ”manbag”, PC-veske, treningsbag, stresskoffert eller lignende uansett. Det finnes også nødladere til mobil som selges i kiosker, men vi erfarer at disse har fortrinnsvis støtte for eldre modeller. Har du en Nokia- eller Sony Ericsson-mobil er sjansen større for å finne en egnet nødlader, men merk at disse også kan være rådyre å kjøpe på 7-Eleven.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar