Sider

onsdag 28. oktober 2009

Slik gir du fotmassasje
Det finnes nesten ikke noen bedre måte å vise kjæresten hvor glad du er i han enn å gi en fantastisk fotmassasje etter en lang og hard dag. For å gjøre det til en enda bedre opplevelse kan du først klargjøre rommet med levende lys og behagelig musikk.Gjør klart for den beste fotmassasjen:


1. Bløtgjør føttene


La føttene ligge i varmt vann i cirka 10 minutter. Du kan gjerne ha i noen dråper med oljer eller badesalt. Peppermynte eller lavendel er populære oljer. Sørg for at føttene er tørre før du begynner å massere!


2. Varme hender


Ha på krem eller olje på hendene dine før du begynner, for å gjøre opplevelsen mest mulig behagelig. Sørg for at hendene dine er varme før du begynner.


3. Øk presset


Begynn med å stryke toppen av foten, og stryk nedover fra topp til ankelen. Fortsett med dette, først litt forsiktig, deretter øker du presset mot fotsålen.


4. Ikke glem sidene


Lag sirkelbevegelser med tommelen og fingrene over fotsålen, og øk presset på områder som hælen eller området under tærne hvor huden er litt tykkere. Start igjen fra toppen og jobb deg nedover. Ikke glem å massere også på sidene av foten!


5. Roter


Hold foten med en hånd, og bruk den andre hånden til å rotere foten. Først ved ankelen, og deretter ved tærne. Vær forsiktig, og ta cirka fem ganger i hver retning.


6. Husk fotsålen


Klem på fotsålen ved å holde foten i en hånd og bruk en knyttet neve til å gnu fotsålen med. Husk å ikke press altfor hardt, det skal tross alt være en god opplevelse. Bruk også tid på den mer sensitive buen under foten.


7. Tærne


Begynn med stortåa, og jobb deg ned mot lilletåen. Masser hver tå individuelt. Rull tåa mellom tommelen og pekefingeren, og skli opp og ned på tåa med moderat press. Klem forsiktig på tuppen av tåa.


8. Mellom tærne

 
La en finger skli mellom hver tå cirka 5 ganger. For å fullføre massasjen skal du bruke tommelen og fingrene til å lage sirkelbevegelser på fotsålen igjen. Avslutt med å stryke opp og ned noen ganger.


9. Tørk


Tørk av eventuelle krem- eller oljerester med et mykt håndkle. Ha på tykke sokker for å bevare føttene myke.


10. Lik oppmerksomhet


Forsøk å gi like mye oppmerksomhet på begge føttene. Kroppen liker ikke asymmetri!


Her er noen ekstra tips:


•La kjæresten ligge tilbakelent på en pute eller sofa, og sørg for at han ligger komfortabelt.


•Masser sakte og forsiktig for å øke følelsen av avslapning. Underveis vil du kanskje føle at du blir sliten i hendene. Da kan du innimellom riste løs litt energi, før du fortsetter massasjen.


•Vær forsiktig så du ikke presser for mye, slik at det gjør vondt. Du skal heller ikke presse for lite, slik at det begynner å kile. Dette kan fort ødelegge stemningen.


•Sørg for at føttene er litt bøyd mens du holder på, slik at blodsirkulasjonen er god. Legg gjerne en pute eller et sammenrullet håndkle under føttene.


•Ikke bruk altfor mye olje eller krem på føttene. Da vil hendene dine bli for sleipe, og det blir vanskelig å gjennomføre en god massasje.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar