Sider

tirsdag 3. mars 2009

Verdens beste gulrotkake (stor langpanne)




6 store egg
6 dl sukker
3 dl matolje
3 ts vaniljesukker
3 ts kanel
3 ts bakepulver
3 ts natron
6 dl hvetemel
6 dl finraspet gulrot


Glasur:
200 g kremost
1 ts vaniljesukker
500 g melis
1 ss saft av en appelsin


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i oljen. Sikt i de tørre ingrediensene og rør til deigen er klumpfri (bruk gjerne en stålvisp). Bland i finraspet gulrot.Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i 40-45 min.
Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Ha ingrediensene til glasuren i en bolle og pisk til du får en fluffy krem. Smør den på kaken når den er avkjølt.

11 kommentarer:

  1. Hei!

    Bakte denne gulrotkaka for å ha med på jobb, og folk eeeeeeelsker den! Får kred som DEN bakermesteren nå, jeg ;-) Tusen takk for super oppskrift! I tillegg til det som stod i oppskrifta tok jeg et par never hakkede hasselnøtter i selve kaka, og saften fra en lime i glasuren. Da måtte jeg spe på med litt ekstra melis for å få den tykkere, men det ble veldig friskt og godt med både appelsinsaft og limesaft. Måtte steke den i 10 min ekstra (til sammen 55 min) for at den skulle bli gjennomstekt, og dekket den til med aluminiumsfolie + tok på 180 grader de siste ti minuttene sånn at den ble stekt - men ikke brent :-)
    NYDELIG kake!!!!!

    SvarSlett
  2. kjempe deilig med kake

    SvarSlett
  3. er det 3 dl med olje? syns det virka litt mye.

    SvarSlett
  4. knall fin og lett oppskrift, kaken holder seg godt i kjøleskap og blir om mulig bedre etterhvert

    SvarSlett
  5. Det skal være 3 dl olje ja, og vanligvis brukes også 200g smør i glasuren :-)

    SvarSlett
  6. skal prøve å lage den nå

    SvarSlett
  7. jeg lagde denne kaken. det var verdens beste kake! jeg fikk utrolig mye ros og ble kokk for en stor resturant i california.
    og det var bare tull. men seriøst, var den kjmpe god.!!!!

    SvarSlett
  8. Hei jeg skal lage en kake til klassen min og vi har 25 elever passer det for denne oppskiften?

    SvarSlett
  9. Bakte denne og hadde den med på jobb i dag. Seks stykker klarte å sette til livs nesten 3/4 av kaka, så kan trygt si at den var en hit! :)

    SvarSlett