Sider

søndag 6. mars 2011

Bruk tanntråd riktig

U står for utmerket: Sjekk tanntrådteknikken din.

Du kommer til å stappe fingrene inn i munnen, så vent med ansiktskremen til senere, og vask hendene før du begynner. Så gjør du det på denne måten:

•Ta tilstrekkelig med tanntråd. Riv av en bit som er omtrent 45 cm lang. Det høres mye ut, men du trenger en ren   del til hver tann når du går rundt fra tann til tann. Snurr opp den største delen av tanntråden på langfingeren/pekefingeren på den ene hånden, hvilken finger spiller ingen rolle, og en mindre del på den andre håndens langfinger, så er pekefingeren fri til å styre tråden. Begynn på et bestemt sted, og jobb deg systematisk videre, så glemmer du ingen tenner.

•La tråden gli mellom tennene. Før tråden forsiktig i sikksakk mellom tennene og la den gli mellom tennenes kontaktpunkt. La den gli forsiktig ned i tannkjøttet, men ikke for brått.

•Form en U. Dann en U-form med tanntråden, slik at tråden omfavner den ene tannoverflaten under tannkjøttet og med en sikksakkbevegelse fører du nå tråden i en retning fra tannkjøttet langs tannoverflaten til toppen av tannen. Så gjør du det samme med den motsatte tannoverflaten.

•Rull videre. Når du går fra én tann til neste, ruller du samtidig frem en ubrukt bit med tanntråd fra den ene håndens finger og ruller opp den brukte biten på den andre fingeren. Bruk tommelen som hjelp.

•Bruk tanntråd overalt der børsten ikke når. Ikke glem bak de bakerste tennene.

Så lenge du bruker rett teknikk, spiller det ikke så stor rolle hvilken tanntråd du bruker. Prøv å finne en du liker. Det finnes mange å velge mellom, og noen ganger trengs det forskjellige til forskjellige behov og til de ulike familiemedlemmene. Med rett teknikk får du uansett fjernet plakket og matrestene mellom tennene dine, og forebygger dermed hull og tap av tenner.
 
 

1 kommentar:

  1. Skal du bruke tanntråd 2 ganger daglig?

    SvarSlett