Sider

tirsdag 8. februar 2011

Pai med kjøttdeig


Lager du dobbel porsjon, kan du bruke langpanne.

Paideig: 
3 dl hvetemel
125 g margarin
2,5 ss vann

Smuldre margarin i melet, tilsett vann og arbeide deigen lett sammen. La deigen hvile kjølig en stund i 10 min.
Skyll paiformen i kaldt vann og pensle med olje eller smør.
Ha deigen i formen, og la den hvile i 15 min. før steking.
Stek paibunnen i ca 10 min. på 225 grader midt i ovnen.
Avkjøles.

Fyll:
 250-400 g kjøttdeig
1-2 løk
150 g revet ost

Stek kjøttdeig, og 1-2 klyper salt og pepper
Hakk løk og stek den myk og blank
Blad dette sammen med ost, og legg i bunnen av paiformen.

Eggestand:
3 egg
2,5 dl fløte eller melk

Pisk sammen egg og melk/fløte. Hell over paien. 
Strø over en klype salt og pepper.

Stek paien i ca. 20 min. på 225 grader.

Serveres med salat, og eventuelt litt rømme. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar