Sider

torsdag 29. juli 2010

Tips til barn med eksemHvite bomullsklær: Noen barn med eksem reagerer på ull og fargestoffer i klær. Bruk i så fall hvite, ublekede bomullsklær nærmest huden, særlig på overkroppen. Unngå klær som gnisser.


Kjølig soverom: Barn med atopisk hud er ofte varme. Blir de for varme om natta, vil det forverre kløen. Bruk heldekkende pysj, slik at det blir vanskeligere å klore opp huden.


Rent soverom: Bruk soverommet primært som soverom. Unngå for mange lodne leker og tepper. Oppbevar lekene i skap om mulig.

Sommer og saltvann: Er du i varmere strøk, eller opplever en god sommer i Norge, utnytt muligheten til å bade i saltvann. Mange blir bedre om sommeren.

Forverrende faktorer: Finn ut om barnet er allergisk for noe, eller om det er noe som forverrer eksemen (matvarer, husdyr, sigarettrøyk, stresssituasjoner, kjemikalier, klorvann, såpe). Hold neglene korte for å unngå kloring. Husk fuktighetskrem etter all kontakt med vann.

Profesjonell hjelp: Få et skreddersydd opplegg og smøreskjema som passer akkurat ditt barn.


Oljebad: I tillegg til daglig smøring med fuktighetskrem, eventuelt kortison og rengjøring av huden, kan oljebad være til god hjelp. Tilsett 10–20 ml badeolje (stort badekar) i kroppstemperert vann. La barnet sitte i badet i 10–20 minutter.

 
Kilde: www.klikk.no
Foto: www.vg.no
 

1 kommentar:

  1. Da lillesøster var mellom to og fire år hentet pappa saltvann i bøtter og de badet henne i det om kveldene. Det funket veldig bra når de var flinke til å smøre på krem i tillegg :)

    SvarSlett