Sider

onsdag 23. juni 2010

Skjær løk uten tårer



Fjern problemet



Skjær rundt roten, kun en centimeter eller to dypt, og løft av lokket. Da følger det med en slags kjerne. I følge matbloggeren Jack Scalfani er dette synderen, og tar du ut denne før du skjærer løken unngår du problemet.




Skarp kniv


Jo skarpere kniv jo færre celler ødelegges. Slip kniven før du starter skjæringen.

 Vann


Vann forhindrer gassen i å nå øynene. Under rennende vann er mest effektivt, men kanskje noe upraktisk. Britt Kåsin hos frukt.no forteller at en mer moderat variant er å skylle løken i vann og å sørge for å ha vann på kniven når du skjærer.



Nedkjøling


I tv-programmet Food Detectives fant de ut at den beste metoden er nedkjøling av løken i fryseren før den kuttes. Det gjør at mindre gass frigjøres.



 
Kjøkkenvifte


Kan du stå i ved siden av, eller under en kjøkkenvifte som går, er det effektivt. Da dras gassen inn i vifta i stedet for opp i øynene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar