Sider

onsdag 24. mars 2010

Spis slik at du har masse energi hele dagen



For mange kommer trettheten snikende utover dagen, men med de riktige spisevanene er det er fullt mulig å være på høyden dagen lang, både fysisk og mentalt.


Her er en enkel kostholdsplan som hjelper deg med å holde energien på høyt bluss hele dagen. Husk også å drikke mye vann.



Kl. 07:


Spis en stor porsjon frokost som er rik på karbohydrater og fattig på fett, f.eks. müsli (ulike typer kornblandinger), grovbrød og frisk frukt. Det gir den beste næringen til kropp og hjerne. Suppler med en kopp te eller kaffe. Husk å ta deg tid til å spise frokost.






Kl. 10:


De fleste blir som regel sultne før lunsjtid. Spis noe frisk frukt, det er rikt på karbohyrater som stabiliserer blodsukkeret fram til lunsj. Én frukt om formiddagen er som regel nok.

 Kl. 12:



Til lunsj skal du sørge for å få mye karbohydrater, som finnes i brød, grønnsaker, ris, pasta og poteter. Det er også viktig at du får i deg proteiner, de skjerper de energigivende signalstoffene i hjernen. På den måten kan du unngå sløvheten om ettermiddagen. Protein får du spesielt fra kjøtt, kjøttpålegg, fisk, fiskepålegg, egg, skalldyr eller ost.






Kl. 15:


For å holde blodsukkeret jevnt om ettermiddagen kan du spise frisk frukt igjen. Men du kan også velge rå grønnsaker eller et grovt rundsykke.

 Kl. 18.30:



Varier middagen med ulike sunne og næringsrike retter. Vær spesielt nøye med å få masse grønnsaker. Legg vekt på god smak og spis sammen med mennesker du liker. Det gir deg næring, nytelse og nærvær som gjør det lettere å stresse ned og lade opp til neste dag.






Kl. 22.30:


Frukt er optimalt som kveldsmat; det fjerner en eventuell sultfølelse og får deg til å sovne lettere slik at du våkner frisk og opplagt neste morgen. Bananer er spesielt gode.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar