Sider

mandag 21. desember 2009

Slik finner du riktig frisyre




Utstående ører


Synes du ørene står for mye ut, anbefales menn en rufsete bob, en typisk Alex Rosén-sveis. Daglig leder ved Nikita frisør i Carl Johan, Monica Martinsen, sier at frisyren bør være tung og fyldig i ulike lengder.
Til kvinner med utstående ører anbefaler Martinsen langt hår med en kraftig etasjeklipp. Forskjellige etasjer eller lengder gjør håret fyldigere.



Kraftig ansikt


Mange ønsker seg et smalere ansikt. Stylist Helene Jakobsen ved Toni & Guy i Oslo avslører at mye hår på toppen av kronepartiet får ansiktet til å virke lengre og dermed smalere. Det samme gjør langt hår nedover skuldrene. Frisyren bør ligge tett inntil kinn og panne, slik at den nærmest går i ett med ansiktet. Men en for Myk klipp vil få et rundt ansiktet til å virke enda rundere. Derfor kan du med ulike lengder gjøre klippen kantete, hårdere og tøffere.


Dobbelthake


For å få minst mulig fokus på dobbelthaken, bør kronepartiet være kortklippet. Slik unngår en at et høyt kroneparti forsterker effekten av haken i motsatt retning. Frisyren bør være kort, men for å gjøre litt ut av den kan en gjerne klippe fjoner i ulike lengder i nakken. «Kinnskjegg» passer også perfekt til denne frisyren. Jakobsen beskriver frisyren som en slags moderne hockeysveis.


Smalt ansikt

Et smalt ansikt virker kraftigere med en kort frisyre med Lugg, gjerne en bob. En bør Unngå for langt hår og midtskill, som får ansiktet til å se smalere ut. Et smart tips er å «utfylle» hodeformen med krøller i lyse nyanser. En kan styre håret selv eller sette permanente krøller. Ifølge Nikita-frisør Monica Martinsen, passer en moderne Asymmetrisk frisyre godt til et smalt ansikt. En Asymmetrisk frisyre er ulikt klippet på hver side av nesen.



Stor nese


Er du misfornøyd med nesen, bør du unngå kort og flatt hår. Du bør i stedet gå for en rund og kraftig frisyre som tar fokus bort fra en stor eller spiss nese. Jakobsen anbefaler et oppklippet løft på bakhodet, slik at frisyren utgjør motvekt til den dominerende nesen. Et slik løft får du med mest mulig hår i ulike lengder på kronepartiet. Det lengste håret kan gjerne være halvlangt med ekstra volum på sidene. En frisyre med mye volum får nærmest nesen til å «drukne».



Arkivert øyne


Øyne som skråner nedover vil se mindre skrånende ut om du løfter håret bort fra ansiktet. En stramt oppsatt frisyre er Derfor kledelig. Du kan også gjerne ha en symmetrisk pannelugg, som er kort over øyenbrynene og stikker ned mellom øynene i en lang, kraftig spiss. Skråner øynene dine oppover, anbefaler Jakobsen en lang og tyngre frisyre i ulike lengder, en typisk Jennifer Aniston-frisyre. Trikset går ut på at øyne og hår trekker i motsatt retning. En symmetrisk pannelugg, som er svært kort over nesen og lang i begge ender, er riktig for øyne som skråner oppover.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar