Sider

mandag 2. november 2009

Bli slankere ved hjelp av disse tipsene:

Skriv det ned.
For å få mindre BMI bør du føre en matdagbok. Skriv ned alt du spiser. Dette kan virkelig motivere deg til å gjøre noen endringer i matveien. Derfor bør du ha kaloribudsjettEksotisk.
Bli kjent med en bonde. Eller ta turen til eksotiske innvandrerbutikker og fyll kurven med grønnsaker og frukt. Her er det bare ferskvare som gjelder!


Spis på morgenen.
Frokosten skal være dagens hovedmåltid. Forsøk gjerne å få i deg 500 kcal. Mange studier viser at frokost kan være nøkkelen til vektreduksjon, for det får fart på forbrenningen.

•Lag maten selv.
Lag halvparten av alle måltidene dine hjemme. Det er en av de beste og enkleste måtene å sørge for at du får i deg mer grønnsaker og mindre fett.


Sunnere mellommåltider.
For at kroppen skal holde en sunn vekt bør du stumpe røyken og spis sunne snacks. Frukt og grønnsaker er nøkkelingredienser. Her er noen tips til mellommåltider


Kalorier i koppen.
Et glass brus eller vin er det du kan unne deg hver dag, ikke mer. Erstatter du kaloririk drikke med vann, kan du gå ned opptil 10 kilo på et år, ifølge ekspertene.Få opp farten
Skal du opprettholde vekten, eller gå ned i vekt, må du bevege på deg. Voksne bør sørge for 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag, og rør gjerne litt ekstra på deg:

Bruk beina.
Ta beina fatt og la bilen stå. Det samme kan du gjøre på jobben. La Outlook få seg en pause. Gå og snakk med kollegaen din istedenfor.


Styrke.
Det er ikke bare fysisk aktivitet som er viktig for vekten. Trener du styrke, øker muskulaturen og forbrenningen går opp. Bruk hodet

Det er ikke bare mat og fysisk aktivitet som er viktig for vekten. Hjernen spiller også en rolle.

Slapp av.
Sørg for at du slapper av litt hver dag. Da produserer kroppen færre stresshormoner. For mange av disse kan trigge deg til å overspise. 20 minutter om dagen er det som må til: Gå deg en tur, les en bok eller hør på musikk.


Nok søvn.
Du må ikke se på TV til midnatt hver dag. Legg deg en halvtime tidligere og få mer søvn. Underskudd på søvn kan medføre hormonelle ubalanser som kan føre til sult. Og dessuten er det mye lettere å ta sunne og riktige valg når man er uthvilt.

Ro deg ned.
Ikke stress gjennom måltidet. Tygg og smak nøye på hver eneste bit, før du kaster deg over neste.
Kilde: www.kk.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar