Sider

fredag 9. oktober 2009

Tips til et flott liv
1. Nummer en er: Selvaksept.


Selvaksept. Først og fremst må du tilbringe litt tid med å se på deg selv. Du kan ikke akseptere deg selv hvis du er der ute og gjør alt og alle ting for verden. Selvaksept begynner med at du faktisk ser på seg selv. I krisetider er det første skrittet å overgi seg til det som er. Ikke nødvendigvis være enig i det, men ikke gjøre motstand eller kjempe imot det. Det setter deg på plass i deg selv. Det tar deg bort ifra konflikten.


Så, la oss si, “Hvem er jeg? Hva føler jeg? Hva tenker jeg på? Kan jeg akseptere de tingene som er prektige, storartede og kjempefine ved meg? Kan jeg akseptere de tingene som er ubetydelige og små (som gjør meg liten og som ikke er så flott, storartet og prektig) ved meg?” Det kan bli vanskelig. Når du er fokusert på din litenhet eller mørke, så kan du ikke se storheten din. Når du fokuserer på storheten din, så fornekter du av og til litenheten din. Mørke, skygge og Lys – alle må til for å lage et fotografi. Du er alle. Overgi deg til det som er. Selvaksept.


Tenk på tre ting som er storartet (flott/prektig/herlig) ved deg, som er kjempefint, fremragende, som du er stolt av. Hver enkelt av dem har en vibrasjon. Uansett hva de er, la frekvensene til en og en av disse kvalitetene gå inn i cellene dine, en om gangen, inntil de smelter fullstendig sammen med den som du er.


Tenk på tre ting ved deg som er din skyggeside, ting som er litt mørke ved deg, som du egentlig ikke ønsker at folk skal kjenne til. Tenk på spesielle ting – men kun tre ting. Disse er også frekvenser, og rene frekvenser kan ikke skade deg. De er annerledes enn de andre frekvensene i deres kvalitet og tone (klang/betoning). En og en, aksepter disse tre tingene som kvaliteter som smelter sammen og oppløses i cellene dine. Aksepter dem som en frekvens som blir deg. Selvaksept.


Legg merke til hva du føler. Ødela disse mørke tingene de storartede tingene, eller fikk de deg til å føle deg mer hel, stabil, fullstendig og ærlig? Når du ikke bare aksepterer ideen, men også energien i hele deg, alle deler av deg, er du sterkere. Disse energiene er der hele tiden, men du tilbringer tid med å bygge opp vegger for å holde de mørke tingene ute. All energien som du bruker på å bygge veggen kunne benyttes til kun å være Lys.

Aksepter alle deler av deg, hele deg. Hvis du var fullkommen ville du ha vinger og en harpe. Ingen ba deg noensinne om å være fullkommen, de ber deg om å være deg selv til fullkommenhet (være den som du er)! Føl soliditeten og styrken i deg selv nå.2. Nummer to er: Fokus.

Hvis du fortsetter å fokusere på alle ting som du tror går galt, eller verre, de tingene som kan gå galt, vil du ødelegge enhver følelse av fred du har klart å oppnå. Du styrer og er ansvarlig for ditt fokus. Et villedet fokus er et villedet liv. Hvis du fokuserer på å bidra (og å dele), overflod, selvaksept, aksept av andre, kjærlighet og takknemlighet, vil du trekke disse tingene til deg. Når du fokuserer på hva som kan gå galt, hva som har gått galt, er fokuset ditt som nesen din. Du går dit nesen din går. Du går hvor ditt fokus er.

Nummer en er Selvaksept, fordi du må ha et selv før du kan fokusere. Velg ditt fokus ellers vil det bli valgt for deg. Hvis du forstår tettheten i menneskelig bevissthet akkurat nå, hvis du ikke velger ditt fokus så er det høyst sannsynlig at det ikke er der hvor du ønsker at det skal være. Det er høyst sannsynlig at det går til den minste eller laveste fellesnevner (engelsk: lowest common denominator). Det går til slammet i bunnen av dammen.


Det er viktig at du forstår og blir klar over at du velger ditt fokus, og det er ikke demokratisk. 99.9 % av menneskene kunne være fokusert på alt det som går galt. Det er ikke en demokratisk prosess – så gjør det ikke.


3. Nummer tre er: Å ta sjanser.

Vær ørnen som hopper utfor klippen. En sjanse eller en risiko er kun en risiko før du gjør det. Har du ikke befunnet deg i en situasjon som ser ut til å være risikabel? Du sitter på denne berg- og dalbanen, og den verste delen av turen er den delen som går oppover den første høyden. Straks du går ned, er det den beste delen fordi du overgir deg til tyngdekraften.


Risikotaking er å gjøre ting annerledes enn du har gjort dem tidligere, behandle folk annerledes enn du er blitt behandlet, forsøke noe som du ikke har oppskriften på. Hva er det aller farligste i krisetider? Det er å tilnærme seg den nye horisonten i det gamle redskapet eller kjøretøyet (vehicle). Du får ikke et nytt redskap med mindre du er villig til å forandre deg. Forandring er sannsynligvis det aller vanskeligste å gjøre i krisetider, men risikotaking og forandring er det aller viktigste.


Finn ut av hva din toleranse(grense) for forandring er. Hvis du er ganske komfortabel med store forandringer, sett alle kluter til og stå på! Hvis du ikke er komfortabel med store forandringer, del de opp og gjør små forandringer. Hvis du er redd for en stor risiko, del den i to og ta halvparten av en stor risiko.


Unnskyldninger og utflukter er ikke akseptable. Å komme med utflukter er en fattig manns grunn til å forbli fattig. Å komme med utflukter er en fattig Sjels grunn til å forbli svak. Å komme med utflukter er en tenårings grunn til å klandre og bebreide resten av verden.


Ta Sjanser, ikke kom med utflukter og unnskyldninger!4. Nummer fire er: Å nyte hele greia!

Dere er ikke alle puritanere, pilegrimer eller mormonere. Ta sjansen, stol på deg selv, ha et smil i ansiktet og se hvor berg- og dalbanen tar deg hen. Av og til når du står ovenfor krisetider, er det aller første du mister ditt gode humør. Hvis dette er et problem for deg, så finnes det faktisk vesener i Det Hvite Broderskap som er spøkefugler (engelsk: jokers). De er hoffnarrene; deres jobb er å være en klovn. Hvis du oppdager at du er alt for alvorlig fordi problemene dine er verre enn de noensinne før har vært, påkall Det Hvite Broderskaps hoffnarrer. Be ham eller henne eller noen få om å være der. Få dem til å komme og få deg til å le! Du trenger glede, humor, godt humør!


Ingen av de andre verktøyene, Selvaksept, Fokus, Risikotaking betyr noe hvis du ikke nyter det og trives. Ren glede, latterlig glede, humor, godt humør! Hva er det aller viktigste ved Dalai Lama? Han smiler og ler. Det aller viktigste er ikke at han er en åndelig leder; det aller viktigste er at han er en mann av Lys.


Folk av Lys tar lett på seg selv. Humor og godt humør er deres nummer en samhandling med dem selv og verden. Hvis det er en åndelig lærer som er melankolsk, dyster, mørk, trist og tørr, og svært alvorlig og kaster kritt på deg hvis du misforstår eller ikke forstår det, finn en ny lærer. Hvis din indre visdom får deg til å gjøre alle disse store tingene for verden, og du er beklemt og nedtrykt over dem fordi du er så fokusert på å ”gjøre dette”, ”be her” – hvis du ikke nyter det, så slutt. Du bygger ikke glede i denne menneskelige kilden, du bygger mer av det samme. Glede.


Dette er i virkeligheten ikke et steg, men vi ønsker å invitere deg til å slutte å dramatisere ”hva så!” (engelsk: what’s so). ”Hva så!” er bare ”hva så!” Vi vil gjerne at du ikke skal dramatisere det gode eller det onde, fordi det tar sannheten bort ifra det. Akkurat som med Selvaksept, så hjelper det ikke å dramatisere dine storartede og store ting og ikke akseptere dine svakheter.


Så, et hint for å få alle disse verktøyene til å fungere, er å se i hvor stor grad du er avhengig av drama og at det faktisk er en falsk følelse av glede. Den er ikke gledesfylt, den er hul. Den tar deg bort i fra ektheten og virkeligheten.5. Nummer fem er: Å bidra

Som du vet, når du gjør noe for andre, så får det deg ut av elendigheten din. Problemet er at når folk fornemmer at det er vanskelige tider, så slutter de å gjøre noe for andre mennesker. Du slutter å handle med ditt åpne hjerte, du slutter å gi til veldedighet og veldedige organisasjoner, og du slutter å bidra (være en bidragsyter). Å være en bidragsyter sprer glede, og glede går i alle retninger. Hvis du er bekymret, gi. Hvis du er redd, gjør det. Hvis du er paralysert, handle. Bidra, uansett hva det er. Hvis du liker å synge, så syng. Bidra.


Krisetider er kun så kritiske som du tenker at de er, og å fly er mye morsommere enn å falle. Ser du hvor nærme de virkelig er? Å falle og å fly – ingen av dem har noe å stå på; begge skjer i luften, begge ender til syvende og sist på bakken. Hva er forskjellen mellom å falle og å fly? Bestemmer du retningen eller er det tyngdekraften som bestemmer? Det er forskjellen. Når du flyr bestemmer du retningen og på grunn av det må tyngdekraften vente. Hvis du ikke bestemmer retningen i livet ditt, overtar tyngdekraften.

Vi vil gjerne snakke om noe annet som kan hjelpe deg til å bli et bedre menneske, og det er hele vitsen med venting. Av og til er venting perfekt, fordi tiden ikke er inne nå. Av og til venter du på at noe annet skal komme og redde deg. Du venter på at ungene dine skal flytte hjemmefra. Du venter på nok penger til et eller annet. Du venter på året 2012. Vær så snill å la det å vente være din venn. Venting er en vidunderlig ting når den brukes korrekt.


Hvis du ønsker å gjøre et eller annet, og det ikke er flyt i det, er ikke svaret å presse på og bekymre seg. Det er å se med ditt fokus, din intuisjon, ditt selv, og si, hvor er denne flyten? Det er alltid flyt (engelsk: flow). Finn flyten. Den går kanskje i den retningen du trodde den burde og skulle gå. Å finne flyten vil hjelpe deg til å vente når du skal vente og handle når du skal handle.

Det finnes i virkeligheten to former for venting. Det er en passiv venting; å vente på at noen andre skal gjøre det. Passiv venting er farlig fordi du har oppgitt eller avstått fra energien din, ditt initiativ. Husk hva vi sa om å fly og å falle. Når du ikke aktivt bestemmer retningen, tar tyngdekraften over. Passiv venting er bare å be om at tyngdekraften skal bringe deg ned på bakken.

Aktiv venting er der hvor venting er et valg, ikke en unnskyldning eller utflukter. Aktiv venting er å bruke stillheten i livet til lett å få det som du ønsker deg. Når du blir stoppet i et eller annet i ditt liv, skal du virkelig se deg om og se om du på en eller annen måte venter passivt eller om du venter aktivt.La oss sammenfatte:


Selvaksept


Fokus


Ta sjanser


Nyte


Bidra


Fra: http://fredfylt.wordpress.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar