Sider

mandag 19. oktober 2009

Slik shopper du effektivt
Kjøp på nettetSpar massevis av tid ved å kjøpe varene dine hos nettbutikker. Når du bestiller så kan det være smart å få det sendt til jobben - da slipper du å rekke postens åpningstider.


Lag en liste


Før du drar på shopping er det lurt å planlegge handleruten og hvilke butikker du skal innom. Det er bortkastet tid å gå fra den ene enden av byen til den andre, bare fordi du glemte å kjøpe noe.


Unngå prøverommet


Mye tid kan gå med på å prøve store hauger med tøy i prøverommet. Unngå dette ved å handle i butikker der du lett kan få pengene tilbake hvis det ikke passer. Da kan du ta klærne med hjem og prøve dem i ro og mak foran speilet.

Kle deg smart


For å spare tid og strev i prøverommet bør du overveie shoppingantrekket. Flate sko er en selvfølge for å unngå såre føtter, men tenk også over om de er enkle å få av og på. Skolisser og et hav av spenner tar mye tid. Velg heller et par støvler eller ballerinasko. I stedet for å velge jeans, topp og kardigan, så hopp i en enkel kjole slik at du kun har et plagg å ta av og på.


Ha med en stor veske


Det finnes ikke noe mer irriterende enn et hav av dinglende handleposer rundt håndleddet. Ta med en stor veske slik at du kan putte dagens kjøp i den, eventuelt ha med et stort handlenett som du kan legge alle posene oppi.


Avtal neste jobbmøte i byen


Avtal neste lunsj- eller cafémøte i byen slik at du er tett på butikkene. På den måten kan du raskt gjøre unna noen kjøp på vei til eller fra møtet.
Møt opp i riktig tid


Sjekk når favorittbutikkene dine får nye varer, da slipper du unødvendige besøk som tar mye tid. For eksempel får Zara nye varer mandager og torsdager, og Gina Tricot får varer hver dag fra mandag til torsdag.
La venninnene bli hjemme


Det er hyggelig å ha en venninne i armen når du skal på shopping. Men når du bare må finne en kjole til kveldens fest, og butikkene stenger om litt, så er det ikke tid til å kose seg. La derfor venninnene bli hjemme, så kan dere heller møtes mot slutten av shoppingdagen til en kaffe og fremvisning av dagens kupp.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar