Sider

mandag 28. september 2009

Tips til mer energi
Svett ut!


Jo mer du trener og jo bedre form du er i, desto mer energi får du gjennom dagen. Vi snakker ikke nødvendigvis om å ligge i hardtrening, men verdien av å bevege seg.

Start dagen med en rask gåtur, en rolig joggetur eller løp intervaller. Det setter i gang blodsirkulasjonen og omløpet.

Opplever du at energien synker mellom kl.14 og 15? Da kan det lønne seg å ta en ti minutters tur ut i frisk luft.
 
 
Få nok frisk luft!


Dersom du ikke rekker å trene om morgenen er det fint å gå et par buss- eller trikkestopp ekstra på vei til jobb. Frisk luft kan også hjelpe på energien dersom du føler deg tung og trett på ettermiddagen. Prøv å puste dypt inn gjennom nesen, og med magen seks ganger, Hvis du merker at det hjelper kan du gjenta øvelsen, hvis ikke bør du ta den en 5 minutters pause i frisk luft!
 
 
Strekk på deg og pass på holdningen!


Når vi har dårlig holdning, har vi en tendens til å sitte krumbøyd, synke sammen og bli trette. Pass på at du strekker godt på kroppen flere ganger daglig. I tillegg bør du passe på å rette opp ryggen. Det gir deg en langt bedre holdning, og kan virke umiddelbart på energien.
 
 
Få i deg nok væske.


Pass på å få i deg nok væske i løpet av dagen. Vann er den beste kilden til friskhet og du bør helst få i deg ca 2 liter daglig.

Hvis du senker væskeinntaket med 3%, vil energinivået ditt synke med 15%.
 
 
Ta en powenap!


Dersom du har mulighet kan en lur løsning på tretthet være en rask lur. Det vil si at du sover i mellom 15 og 20 minutter. På den tiden får energien tid til å fornye seg. Undersøkelser vise at du på 20 minutters søvn kan få ekstra energi i opp til 8 timer.
 
 
Fra http://woman.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar