Sider

tirsdag 22. september 2009

Slik shopper du smartere


Få oversikt

 
Ta en grundig opprydning og gjennomgang av garderoben. Prøv gjerne ulike plagg og tilbehør som du er usikker på passer. En god tommelfingerregel er at klær og stasj som ikke har vært i bruk de siste to årene, kommer du mest sannsynlig ikke til å bruke igjen.

 
Tips: Dersom du sitter igjen med en haug av fine klær som rett og slett ikke passer, se om du kan selge de videre for en billig penge. Merkeklær eller IT-plagg kan du forsøke å selge på Finn.no, andre enklere plagg kan du ofte bli kvitt på et bruktmarked. Hvem vet, kanskje du tjener en fin slant som du kan legge til det absolutte must-plagget du har på listen din?


Vær forberedtEt godt tips hvis du vil unngå å gjøre dumme impulskjøp er å føre en liste over absolutte "må-ha" eller "trenger-nå" kjøp.

Tingene på listen bør rangeres slik at de viktigste kommer øverst. Det vil si plagg som vinterkåpe og støvletter bør komme før bijouteri eller et etterlengtet belte.


Når du har handlet inn de tingene du absolutt trenger kan du bruke listen til å se hva som er tillatt under kategorien "impulskjøp". Det kan være alt fra for eksempel tøffe slangeskinnstights til en ny rouge. Impulskjøpene bør kjennetegnes av at de er rimeligere i pris enn kjøpene som kvalifiserer seg til "må-ha" eller "trenger-nå".

NB! Nå som du har god oversikt i garderoben, vil det også være lettere for deg å se hvilke du ting du virkelig trenger.


Nøkkelplagg kan du godt legge litt ekstra penger i


Noen plagg brukes dag ut og dag inn, og slites mer enn andre. Disse kan du godt legge litt ekstra penger i.

Plagg som kan være med på å redde en festdag eller blåmandag, er også uunnværlige. Ser du for eksempel en vakker kjole eller en dyr veske, tenk deg nøye gjennom når og hvordan du vil bruke den. Ser du for deg at plagget eller vesken passer inni uttallige anledninger og at den allerede er etterlengtet, syns vi du skal gå til innkjøp.
 
 
Unngå emosjonell shopping


Når du har gått opp i lønn, blitt dumpet eller rett og slett er rasende irritert er det lett for å shoppe på impuls. Ofte ender man opp med en sltfor liten bukse, et bredt magebelte som ser ut som det tilhører en bryter og diverse andre unyttigheter. La skuldrene falle, pust tungt ut og inn og gå deg heller en lang tur i friluft, fremfor på kjøpesenteret.
 
 
Vit når du skal legge penger i trender


Dersom du er usikker på om trenden holder seg lenger enn til samme tid neste år, gå for en rimeligere utgave av plagget du sikler på. Er trenden akkurat nå, veldig din stil, kan du alltids legge litt mer penger i plagg. Det er fordi at jo bedre du liker og desto mer du bruker et plagg, jo "billigere" blir det. En veske som ordinært kostet 4.000 kroner, men som brukes nesten hver dag (4.000/300= 13,33) koster den deg bare 13,50 kroner per gang. Det er det verdt!

 
Vern om dine favoritter


Noen plagg og tilbehør har du lagt ekstra mye penger i. Disse bør du verne om når det er tid for å rydde ut av skap og skuffer. Etter en ordentlig opprydning i skap og skuffer ser du fort at en veske eller et par støvler du brukte for fire år siden, plutselig passer igjen. Noen trender er tidløse, mens andre trender kommer og går.

 
Slutt med å
angre på kjøp og shoppingTenk deg om før du handler. Er du den som typisk handler på salg kan du godt tenke deg om to ganger ekstra. Da slipper du å ende opp med feilkjøp og anger.
Kilde: http://woman.no/
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar