Sider

onsdag 12. august 2009

Kleskoder
Teater og opera:


Tidligere skulle man ha fotsid kjole og juveler. Nå kan du gå med jeans, men det er jo lov til å pynte seg litt.
Jobbintervju:


Før skulle man helst gå i en formell drakt. Det kan man bruke nå også, men innenfor kreative yrker, kan det være et pluss å ha en mer avslappet stil. Velg et antrekk du føler deg vel i.
Første date:

Før hadde man gjerne en cardigan og et passe langt skjørt. Velg nå et antrekk du føler deg vel i, men det skal ikke være vulgært. Kle deg slik at du får frem personligheten din - uten å overdrive.
Jobbmiddag:


Før gikk man formelt kledd, gjerne i drakt. Det skal være formelt nå også, men du kan f.eks bruke et feminint skjørt i passe lengde og en bluse - samt høye hæler. Bruk kun ett flott smykke eller en fin klokke.
Coctailparty:

Før brukte man coctailkjole. Det gjør man gjerne enda. "Den lille sorte" er en hit og slår aldri feil. Kjolen er altså en selskapskjole som ikke er fotsid, og fargen velger du selv.
Bryllup:

Før skulle man ikke bruke svart, hvitt eller rødt. Man skulle heller ikke gå med korte kjoler. I kirken skulle man dekke til skuldrene med et sjal.
Nå er det kun hvitt man ikke skal bruke, da det er forbeholdt bruden. Pastellfarger er alltid et trygt valg. Lengden på kjolen avhenger litt av hva som er på moten. MEN: Sjekk hva som står i invitasjonen!
Galla: Mennene må bruke og kjole og hvitt eller uniform. Damene skal matche dem med lang aftenkjole og gjerne lange hansker. Klokke skal man helst ikke bruke. Hvis begge har bunad, kan man bruke det.
Smoking: Mennene skal gå i smoking. Damene kan velge mellom lang og kort aftenkjole.
Mørk dress: Mennene går i dress. Damene kan velge mellom lang og kort aftenkjole, men også pene drakter med skjørt eller langbukser. Her er det altså lov med litt mindre formelle klær.


Hvis det ikke står noe om antrekk i invitasjonen, er det tryggere å komme på festen litt for lite pyntet enn litt for mye.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar